LUDI I ZBUNJENI

'Latinica' na HTV-u, a Latin o tome nema pojma!?

18.12.2009 u 15:11

Bionic
Reading

'Latinice' 4. siječnja na HTV-u (ne)će biti. Tako bi ukratko mogao glasiti odgovor na pitanje kada biste na HTV-u odlučili nekog pitati hoće li se emisija pod uređivačkom palicom Denisa Latina ponovno pojaviti na malim ekranima

Emisiju je, podsjetimo, s malih ekrana, prije početka jesenske sheme skinula glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić kada joj je Latin potvrdio 'da kreće u predsjedničku kampanju'.

Iako se to nikad nije dogodilo, Latinica nije vraćena u program, a njezin urednik bio je među novinarima koji su flaster revolucijom upozoravali na neodrživo stanje u IP-u tražeći pritom od Programskog vijeća HRT-a da smijeni Hloverku.

U međuvremenu Hloverka je otišla na bolovanje najavivši prije toga da će se 'Latinica' na malim ekranima ponovno naći nakon predsjedničkih izbora.

''Latinica' bi se na programu trebala naći 4. siječnja, ali nisam siguran da će je biti', kazao je u četvrtak na sjednici Vijeća Hloverkin zamjenik Dražen Majić odgovarajući na pitanje vijećnika što je s tom emisijom.

Za moguće nepojavljivanje emisije, Majić je optužio Latina koji odbija bilo kakvu suradnju.

'Latin ne želi komunicirati s producentom i odbija raditi emisiju u živo', kazao je Majić.

No Latin ima dijametralno suprotno viđenje cijele stvari.

'Majićeve riječi ne bih komentirao. Nitko me nije obavijestio da emisija kreće niti je itko sa mnom o tome službeno razgovarao. To je kao da vama portir dođe i kaže da napišete neki tekst. To je otprilike na tom nivou. Uopće nije sporno da ja želim raditi emisiju', zaključio je Latin.