DENIS LATIN:

'Latinica je ukinuta kad je zagrebala u Pukanićevo ubojstvo'

01.11.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Ovakva Hrvatska ne bi smjela u Europsku uniju, izjavio je novinar Denis Latin u intervjuu koji je u ponedjeljak objavljen u banjalučkom Fokusu.

'Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode medija, nego i stanja u pravosuđu', smatra Latin.

Naravno, u intervjuu se razgovaralo i o ukinutoj emisiji 'Latinica' koju je Latin uređivao i vodio. 'Latinica' je prekinuta onog trenutka kad smo malo dublje zagrebali po pozadini ubojstva novinara, osnivača i vlasnika tjednika 'Nacional', Ive Pukanića. Točnije, u toj emisiji, koja na kraju nikada nije ni emitirana, došli smo do podataka da iza Pukanićevog ubojstva zapravo stoji mafija koja je toliko povezana s vlastima u Hrvatskoj da se više ne zna tko je s ove strane, a tko s one strane zakona', rekao je Latin.

Latin je izrazio svoje razočaranje što su za ukidanje njegove emisije i izbor Hloverke Novak-Srzić za glavnog urednika HTV-a glasali predstavnici Srba u Programskom vijeću HTV-a, iako se Latinica hrabro bavila temama poput ratnim zločinima nad hrvatskim Srbima.

'Razočaran sam jer su otvoreno podržali opciju koja ih je počistila iz Hrvatske tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća', objasnio je Latin.