PUSIĆ ŽALI

'Lagumdžija je pogriješio što nije došao na ručak s Milanovićem'

28.02.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izrazila je u utorak žaljenje što je bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija izbjegao doći na radni ručak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, dodajući kako misli da to neće utjecati na dugoročno pozitivan razvoj odnosa između dvije zemlje

'Žao mi je što nije došao, mislim da je pogriješio. Mislim da je to prvi korak, možda ne naspretniji u jednoj relaciji koja se mora razvijati na duge pruge. Mislim da ova činjenica niti hoće niti smije utjecati na pozitivan razvoj odnosa na duge pruge i u kojem će svakako ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine imati važnu i značajnu ulogu. Nadam se da ćemo tu razviti dobre radne odnose', rekla je ministrica Pusić, zamoljena da komentira potez Zlatka Lagumdžije

Ministrica Pusić je u Bruxellesu sudjelovala na sastanku Vijeća EU-a za opće poslove. Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija u ponedjeljak izbjegao doći na radni ručak s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem, koji u BiH boravi u službenom posjetu.

Osim Lagumdžije na ručak nije došao ni njegov bliski stranački suradnik Nermin Nikšić koji je ujedno predsjednik vlade Federacije BiH. Lagumdžije je svoj potez objasnio kazavši da je Milanovićev potez 'isuviše nacionalno obojen'.

'BiH nije jednostavan zbroj tri etničke grupe. BiH se sastoji ne samo od tri konstitutivna naroda nego i od četiri milijuna građana i za moj ukus previše je danas bilo retorike o narodima a čovjek se tu baš nije puno vidio', izjavio je Lagumdžija u Sarajevu odgovarajući na upit zbog čega nije došao na ručak s hrvatskim premijerom.