NEKRETNINE 'NA BUBNJU'

'Kvadrat' stana na Kajzerici na dražbi po 828 eura

09.10.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Za nepunih mjesec dana jedan stan na zagrebačkoj Kajzerici postat će predmetom javne dražbe i u njega će se, ukoliko sve zakonske obveze budu poštovane, već ove jeseni useliti novi vlasnici. Ono što se nekad događalo s nekretninama i pokretninama koje su bile predmet ovrhe, a najčešće su to bili automobili ili kućanski uređaji, u kriznim vremenima i uslijed nemogućnosti otplate rata kredita očito će se početi događati sa stanovima i kućama

Jedna je komercijalna banka odlučila zaštititi svoje poslovne interese, angažirala je javnog bilježnika i za početak studenog zakazana je javna dražba za prodaju nekretnine, konkretno stana površine 71 kvadrat na Kajzerici, parkirališta i pripadajućeg dvorišta.

Utvrđena cijena stana iznosi 73.500 eura, no na prvoj dražbi ta cijena može biti minimalno 4/5 tog iznosa, odnosno 58.800 eura, što je onome tko se razumije u nekretnine, ali i mogućnosti kupnje na dražbama, doista primamljivo. Prevedeno u cijenu kvadrata, to iznosi 'samo' 828 eura po četvornom metru.

Na stranicama drazba.webs.com navode se i drugi detalji dražbe, fotografije nekretnine, ali i sve pogodnosti koje stan nudi. Doduše, u oglasu o prodaji nekretnine putem javne dražbe stoji i da je 'nekretnina u posjedu dužnika i nije slobodna od osoba i stvari'.