HOĆE LI SANADERA SRUŠITI ŠENATOR?

'Kutle je platio Sanaderu za Hypov kredit'

17.08.2010 u 22:25

Bionic
Reading

Istrage oko Fimi-medije i Hypo banke, kao nijedna do sada, dovele su u pitanje poziciju bivšeg premijera Ive Sanadera. Prema pisanju Večernjeg lista, Sanadera bi mogla teretiti nekadašnja suradnica Miroslava Kutle - Milena Šenator

Milena Šenator je, sudeći prema saznanjima Večernjaka, prije nekoliko mjeseci USKOK-u dala detaljan iskaz o tome kako je sredinom devedesetih prema Kutlinu nalogu isplatila 800 tisuća tadašnjih maraka osobi I. S.

Šenator je kao tadašnja financijska direktorica zaključila da je riječ o isplati provizije Ivi Sanaderu, koji je 2004. godine postao premijer.

'Miroslav Kutle došao je kod mene, dao mi nalog da provedem isplatu i shvatila sam da je to provizija za Ivu Sanadera zbog kredita koje je Kutlina Globus grupa dobila od Hypo banke', tako je Večernji rekonstruirao njezin iskaz o glavnoj stvari koja povezuje Sanadera sa šest isplatnica na kojima su bili inicijali 'I. S.' i napomena 'Hypo', kao podsjetnik da je riječ o kreditima.

Inače, Milena Šenator bila je s Kutlom i osuđena zbog afere Tisak čija je presuda pala na Vrhovnom sudu, a sličan iskaz dala je prije više od desetljeća te ga povukla.

Podsjetimo, DORH je u današnjem priopćenju demantirao navode Nacionala da se vodi istraga protiv Ive Sanadera nazvavši ih 'preuranjenim novinarskim tvrdnjama'