moslavačka afera

Kutinski gradonačelnik smjenjuje direktoricu koja je otkrila uhljebljivanje, ona poručuje: To je osveta!

14.09.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) odlučio je maknuti s mjesta direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina Adrijanu Cvrtilu nakon što je USKOK-u i 24sata otkrila niz nezakonitosti u njoj

Babić je raspisao natječaj za novog direktora, a rok za prijave je dva tjedna, pišu 24sata.

To znači da će direktorica zviždačica u listopadu izgubiti poziciju.

'Moja smjena je osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Kutine. To je razvidno iz činjenice što niti za jedno od preostala tri trgovačka društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave - direktora. Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko radno mjesto, koje je opterećeno kriminalom, nego za moje radno mjesto, za koje nije bilo nijedne nepravilnosti u radu, što se vidi iz Nalaza i mišljenja državne revizije, nije pokrenut nijedan prekršajni ili drugi postupak protiv tvrtke kojom upravljam u protekle četiri godine. Ako prijaviš kriminal, politika ti oduzme egzistenciju', rekla je Cvrtila za 24sata i dodala da tvrtka uspješno posluje.

Cvrtila je svjedočila o tome kako je jednom gradskom vijećniku, koji je i zaposlenik Eko Moslavine, morala dizati plaću, a drugom zaposliti sina u zamjenu za potporu gradonačelniku u prošlom mandatu.

Svjedočila je i o tome kako je ukupno morala zaposliti i nije smjela dati otkaz HDZ-ovcima, HSLS-ovcima i osobama bliskim gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća, a bilo ih je 10-ak.

Babić i predsjednik Vijeća Davor Kljakić (HSLS), koalicijski partner, prvotno su sve negirali, no snimke su dokazale da ona govori istinu.