otkrila zviždačica

[AUDIO] Objavljena snimka: Gradonačelnik Kutine i bivši predsjednik Gradskog vijeća govore o podmićivanju novinara

13.01.2022 u 18:08

Bionic
Reading

Zviždačica iz Kutine Adrijana Cvrtila objavila je danas u Newsroomu N1 Televizije novu snimku koja otkriva kako je uhićeni trojac predvođen gradonačelnikom Babićem podmićivao lokalne novinare

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti i koja je nedavno smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine, gostovala je u Newsroomu N1 Televizije i otkrila nove snimke koja otkriva kako je uhićeni trojac predvođen gradonačelnikom Babićem podmićivao lokalne novinare.

'Gradonačelnik Kutine i sad bivši predsjednik Gradskog vijeća pomoću lokalnog medija plaćali su da se tamo objavljuju pozitivne informacije i vijesti o vladajućoj koaliciji, plaćali su šutnju. Čovjek koji stoji iza portala ih je ucjenjivao porukama da zna za razne informacije i oni su plaćali da on o tome ne piše', otkrila je Adrijana Cvrtila.

Rekla je kako su zlouporabili medijski prostor, time obmanjivali javnost i skrivanjem činjenice da se radi potencijalno o kaznenim djelima. Cvrtila je dodala kako vjeruje da se takve stvari ne događaju samo u Kutini.

Na niz optužbi koje je na račun Adrijane Cvrtile iznio novi direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak, kutinska zviždačica je rekla kako snimku nije odlučila objaviti iz osvete te dodala kako radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša nije mjesto koje je otvorila za sebe.

'Ja sam na njemu zaposlena od kolovoza 2014. sve do 2017. kad sam imenovana direktoricom.', rekla je Cvrtila te nastavila kako je to mjesto otvorio njezin prethodnik. 

'Tvrdnja da Gradsko vijeće nije izglasalo izvješće o poslovanju smiješno je jer sam četiri godine dobivala jednoglasnu odluku da je izvješće prihvaćeno. U to vrijeme u srpnju kad je srušeno izvješće, na snazi nije bila odluka koju su donijeli kasnije o izboru člana uprave.', odgovorila je Cvrtila.