MINISTAR UPRAVE

Kuščević: Nacrt zakona o sprječavanju sukoba interesa gotov ovaj tjedan

04.06.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je u ponedjeljak prigodom svečanog otvorenja zgrade Središnjeg arhiva Splitsko-dalmatinske županije u Dicmu da će ovaj tjedan biti gotov nacrt zakona o sprječavanju sukoba interesa

Novinarima je odgovorio da samo jedna radna skupina radi na izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa, da je posljednju sjednicu održala u petak te kako očekuje da će ovaj tjedan konačno biti gotov nacrt tog zakona.

Nakon toga će se zakon uputiti u proceduru, istaknuo je ministar i dodao kako nema 'rezanja' ovlasti povjerenstvu za sukob interesa, nego će se one proširiti kao što će se proširiti krug osoba na koje se taj zakon odnosi.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Novinari su ministra pitali je li točno da na nacrtu zakona rade dvije radne skupine i je li točno da se povjerenstvu za sukob interesa smanjuju ovlasti.

Kako su proteklih dana prenijeli mediji, Ministarstvo uprave predložilo je nacrt novog zakona o sprječavanju sukoba interesa u kojem će se smanjiti ovlasti povjerenstva, koje bi se svelo na tijelo koje samo provjerava imovinske kartice. Neki su mediji objavili i da je povjerenstvo za sukob interesa izradilo svoj prijedlog na temelju valjanog zakona te da se više ne osvrće na prijedlog Ministarstva uprave.