afera sms

Kuščević: HDZ je stabilan unatoč aferi s lažnim SMS-ovima

26.09.2018 u 13:48

Bionic
Reading

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je u srijedu, komentirajući aferu s lažnim SMS-ovima, da je HDZ stabilan i jedinstven, te da u toj aferi ne vidi unutarstranačke sukobe

Policija je rano jutros u Zagrebu privela Blaža Curića, vozača potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka, a potom je otkriveno i da je Curić kum Milijana Brkića, potpredsjednika Hrvatskog sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a.

"Neću komentirati dok se ne završi istraga, kad postupak uđe u proceduru, onda ćemo moći komentirati", rekao je Kuščević novinarima na Markovu trgu.

Na novinarsko pitanje je li bio upoznat s podatkom da je Varga kum Milijanu Brkiću, ustvrdio je kako nije upoznat s kumskim odnosima, ali i dodao: "Nije dobro da ljudi koji voze najodgovornije ljude u državi imaju eventualni doticaj s time".

O mogućim sankcijama Brkiću rekao je kako ne želi predviđati "ni prekršaje, ni kaznena djela, ni sankcije, pustimo bez panike i politike da institucije obave svoj posao".

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Na upit o stabilnosti HDZ-a poručio je: "Ne brinite o stabilnosti HDZ-a, mi smo stabilni i jedinstveni. Pogledajte malo SDP, ili ulogu IDS-a u raspadu Uljanika".

"Ja tu ne prepoznajem unutarstranačke sukobe. Vidjet ćete na prvom glasanju u Saboru da saborski zastupnici podržavaju Vladu", ustvrdio je Kuščević.