NAPAD NA VOJNI KONVOJ

Kurdske snage ubile iz zasjede sedam turskih vojnika

18.09.2012 u 18:19

Bionic
Reading

Sedam turskih vojnika je ubijeno, a 58 ih je ranjeno u napadu iz zasjede koju su postavili kurdski pobunjenici na cesti u jugoistočnom dijelu Turske kojom je prolazio vojni konvoj, izvijestili su lokalni sigurnosni izvori

Napad pobunjenika, pripadnika Kurdistanske radničke stranke dogodio se na cesti u pokrajinama Bingoel i Mus, rekao je guverner Bingoela Hakan Guevencer istaknuvši kako su se u napadu koristili ručni bacači raketa.

Članovi PKK najčešće u napadima na vojna vozila koriste bombe koje su se daljinski aktivirale, a rjeđe ručne raketne bacače. Pokrenuta je vojna akcija u kojoj sudjeluje zrakoplovstvo kako bi se pronašli napadači, prenosi Anatolija.

PKK je na jugoistoku Turske od ljeta pojačala napade na turske snage sigurnosti. Turska je vojska odgovorila razmještajem svojih snaga i brojnim operacijama u kojima sudjeluju i zračne vojne snage.

U ponedjeljak je turski premijer Recep Tayyip Erdogan izjavio kako je u napadima turske vojske na jugoistoku zemlje, naseljenom većinom Kurdima, ubijeno oko 500 kurdskih pobunjenika. Istodobno je još jedanput pozvao pobunjenike da polože oružje i obećao da će u tom slučaju i vojska prekinuti svoje operacije.