MODEL JEDNE VLADAVINE NA HRT-U

Kunić prijavio Denisa Latina i Anu Jelinić

11.11.2010 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što je uspješno cenzurirao zadnju 'Latinicu' na temu korupcije, Renato Kunić, v. d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a nastavlja rat protiv autora te emisije. Jučer je Etičkom povjerenstvu HRT-a prijavio i samog Denisa Latina i novinarku Anu Jelinić, piše Novi list

Renato Kunić prijavio je Denisa Latina i Anu Jelinić Etičkom povjerenstvu HRT-a emisije emitirane 1. studenoga pod nazivom 'Sanader – model jedne vladavine', odnosno zbog priloga Ane Jelinić 'I nakon Sanadera Sanader' o novinarima koji su zbog svog pisanja i otkrivanja afera dobili otkaz.

Novi list se pita kako to da se Kuniću na prvo gledanje učinilo da problema nema, da bi nakon brojnih reakcija s raznih strana shvatio s odgodom da problema ima. Enigma Kunićeva ponašanja tim je veća ako se zna da je naknadnom pameću utvrdio da se, primjerice, Ana Jelinić prilogom ogriješila o osam prisavskih propisa. Povjerenstvo se sastaje u ponedjeljak.

No na Facebooku svakim trenom raste članstvo jučer osnovane grupe 'HDZ-ova bastilja mora pasti! Sve pred HRT!'

Novi list podsjeća i da je Kunić ovih dana otjerao redatelja Vjerana Pavlinića nakon 15 godina rada za 'Latinicu', a onda i novinara Josipa Oreča nakon pet godina honorarčenja za emisiju i devet godina za HRT.