NEĆE U UTRKU ZA GRADONAČELNICU

Kukuriku bitka za Zagreb nasmijala V. Pusić

18.04.2013 u 15:44

Bionic
Reading

Medijski napisi da će biti HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, šeficu diplomacije Vesnu Pusić su nasmijali. No šalu na stranu, kazala je, koalicijski partneri HNS i SDP se dogovaraju da bi Zagreb dobio dobru i jaku ekipu

'Želimo za predstojeće lokalne izbore složiti dobru i jaku ekipu da bi Zagreb vodili ozbiljni političari, a ne populisti i lovci u mutnom', otkrila je tportalu Vesna Pusić.

Naime, Jutarnji list je danas objavio da HNS kandidaturom Vesne Pusić prijeti svome koalicijskom partneru SDP-u, s čijom zagrebačkom podružnicom nema baš najbolje odnose, a kampanja za lokalne izbore poprilično se zahuktava.

'Točno je da ozbiljno razmišljamo o tome da Vesna bude naša kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba', potvrdio je za Jutarnji sugovornik iz vodstva HNS-a informaciju koja je nasmijala šeficu diplomacije.

Podsjetimo, na nedavnoj stranačkoj konvenciji zagrebačkog SDP-a kao stranački kandidat za gradonačelnika metropole nominiran je mlađahni šef Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić. Međutim, njega ne podržavaju HNS-ovci, itekako zainteresirani za to da na zagrebačke izbore izađu sa socijaldemokratima.

Zbog narodnjačke nevoljkosti da podrže Bernardića kao zajedničkog koalicijskog kandidata pojedini socijaldemokratski političari u medije plasiraju priče o spremnosti SDP-a da u Zagrebu uđe u politički deal s laburistima. Priča o Vesni Pusić kao potencijalnoj zagrebačkoj gradonačelnici stoga se može shvatiti kao narodnjački odgovor najjačem kukuriku partneru u cilju postizanja što boljih pozicija uoči predizborne koalicije za Zagreb.