SAVJET ZA SLAVONIJU

Kujundžić: U zdravstvo Slavonije uloženi deseci milijuna kuna

16.04.2019 u 16:34

Bionic
Reading

U mandatu ove Vlade iz EU fondova u hrvatski zdravstveni sustav uloženo je više od dvije milijarde kuna, rekao je u utorak na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški ministar zdravstva Milan Kujundžić, ističući kako je u sve bolnice i domove zdravlja u Slavoniji uloženo na desetke milijuna kuna, a osigurane su i mnoge specijalizacije i edukacije.

'Međutim, kao kruna svega toga je 35 milijuna kuna koje smo osigurali za izradu dokumentacije za izgradnju novoga KBC-a u Osijeku', rekao je Kujundžić i dodao da su sva ulaganja u vezi s osiguranjem stabilnosti hrvatskoga zdravstvenog sustava, što bi trebalo osigurati kvalitetu zdravstvenog sustava budućim naraštajima.

Cappelli: Dani hrvatskog turizma u Slavoniji

Ministar turizma Gari Cappelli najavio je daljnja ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma kroz projekt razvoja cikloturizma i druge projekte. Podsjetio je da će se na jesen u Slavoniji održati Dani hrvatskog turizma te je dodao da će dotad izaslanstva Ministarstva turizma, HTZ-a i HGK-a obići sve slavonske županije kako bi se uvjerili u ono što se čini i kako bi vidjeli što je potrebno učiniti na razvoju turizma u tim županijama.

Cappelli je najavio kako će se nakon Dana hrvatskog turizma održati poseban probni sedmodnevni program 'Budimo u Hrvatskoj turisti' radi veće potrošnje i razvoja turizma na kontinentu.

'Radimo i na tome da u vrijeme Dana hrvatskog turizma na osječki aerodrom dođe skupina od stotinjak touroperatora i vlasnika turističkih agencija iz Njemačke, Austrije i Slovenije kako bi im se pokazale turističke vrijednosti pet slavonskih županija', rekao je Cappelli.

Horvat: Iz Prioritene osi 3 iskorišteno 20 posto više novaca nego je bilo na raspolaganju

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrtništva Darko Horvat pozvao je hrvatske poduzetnike i obrtnike na ovogodišnje 23. nacionalno savjetovanje u gospodarstvu i obrtništvu krajem travnja u Vodicama. Također je rekao kako je za hrvatske poduzetnike i izgradnju poduzetničke infrastrukture u Prioritetnoj osi broj 3 (poslovna konkurentnost) do danas iskorišteno gotovo 20 posto više novca nego što je Hrvatskoj bilo na raspolaganju.

'Imamo želju i molbu da se kod rekonstrukcije, odnosno izmjene Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' na Prioritetnu os broj 3, osim one potencijalne nagrade od šest posto, doda i dodatnih sredstava iz onih prioritetnih osi koje u ovom trenutku nemaju kvalitetnu dinamiku korištenja kako bismo kroz investicije u realni poduzetnički centar došli do zadržavanja, odnosno rasta BDP-a', rekao je Horvat.