PRIJETI I TUŽBAMA

Kujundžić u ofenzivi: Tražit će trajno oduzimanje liječničke licence Petrovu, Strenji Linić i Jovanoviću

20.08.2018 u 21:58

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić pokrenut će disciplinski postupak pred Hrvatskom liječničkom komorom da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima MOST-a i SDP-a.

Ministar Kujundžić je za Novu TV rekao da će pred Liječničkom komorom pokrenuti disciplinski postupak da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima MOST-a Boži Petrovu i Ines Strenji Linić te SDP-ovcu Željku Jovanoviću zbog, kako kaže, obmanjivanja javnosti po pitanja okolnosti smrti Mattea Ružića.

Također je rekao da će se konzultirati s odvjetnicima i nakon toga vidjeti ima li osnove za kazneno gonjenje.

Podsjetimo, oporbeni zastupnici tvrde da je sustav hitne službe zakazao jer nije uspio spasiti život Matteu Ružiću. Obdukcijski nalaz pokazao je da je Matteo Ružić, 22-godišnji mladić koji je preminuo prije tjedan dana, osim astmatskog bronhitisa imao i srčanu manu, te da mu nije bilo pomoći.

Međutim, njegova je majka rekla da je šokirana nalazom te da "Matteo nikad nije imao srčanu manu". Dodala je da je on "kao dijete redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled".

Žestoki kritičari ministra Kujundžića dolaze iz redova SDP-a, koji su ga prijavili i Liječničkoj komori, ali i MOST-a, čiji čelnici traže njegov opoziv o čemu bi se, kako je neslužbeno potvrđeno, razgovori mogli održati već ovaj tjedan.

  • +9
Milan Kujundžić Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL