Ministar zdravstva

Kujundžić: Predsjedničke izbore dobit će kandidat na osnovi svojeg imena i rada

27.12.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u petak da će predsjedničke izbore kandidati dobiti na osnovi svojeg imena i rada te da će razlika u drugom krugu biti vrlo mala

'Svaka pomoć dobro dođe, međutim, predsjednički izbori su izbori ad nominem i kandidati će svojim imenom i onim što su radili dobiti izbore ili ne', rekao je Kujundžić prije sjednice Vlade odgovarajući novinarima na pitanje o uključivanju zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u izborni stožer Grabar-Kitarović.

U drugom je krugu najvažnije pobijediti, rekao je i dodao kako će razlika među kandidatima biti vrlo mala.

U vezi s rezultatima u njegovu ministarstvu ove godine, Kujundžić je istaknuo da su uspjeli napraviti nacionalni program protiv raka koji iduće se primjenjivati od sljedeće godine, a iz EU fondova su, umjesto planiranih milijardu kuna, uspjeli povući 1,9 milijarda. Osim toga, dali su 50 posto više specijalizacija nego proteklih godina, a zaposlili su više liječnika i medicinskih sestara.

Izrazio je žaljenje što se nije počela graditi nacionalna dječja bolnica za koju bi trebalo izdvojiti oko 400 milijuna kuna.

'S obzirom na to da su EU fondovi spori, nagovarat ću Vladu da krenemo to graditi iz proračuna', istaknuo je. Podsjetio je da su liste čekanja i dalje dugačke iako su manje nego što su bile.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…