ministar zdravstva

Kujundžić očekuje da HUP riješi pitanje duga poslodavaca prema zdravstvenom sustavu: Razgovarat ćemo o svemu

15.05.2019 u 14:55

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako očekuje od Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) da riješi pitanje duga poslodavaca prema zdravstvenom sustavu zbog neplaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, koji je samo lani iznosio 1,8 milijardi kuna

Uoči sastanka u Vladi s predstavnicima veledrogerija, koji će se održati u četvrtak, Kujundžić je poručio da će se pokušati pronaći rješenje za dospjele dugove bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal, koji su dosegnuli 2,6 milijardi kuna, ali i HUP treba riješiti problem dugova poslodavaca.

"Vjerujem da ćemo na sastanku iznaći neko rješenje, isto tako kao što očekujem od HUP-a da će osigurati zdravstvenom sustavu dug za neplaćeno zdravstveno osiguranje koji je samo u prošloj godini iznosio 1,8 milijardi kuna, a ukupni dug iznosi 4,7 milijardi kuna. Tako da ćemo razgovarati o svemu", rekao je Kujundžić novinarima na skupu u Hrvatskom liječničkom zboru.

Uspjeh hrvatskih liječnika iz KBC-a Zagreb, koji su složenim medicinskim zahvatom razdvojili sijamske blizanke, Kujundžić je ocijenio briljantnim.

"Briljantno. Mislim da je to još jedna potvrda da hrvatska medicina u brojnim segmentima funkcionira na svjetskoj razini", rekao je.