slučaj kiretaža

Kujundžić: Ivana Ninčević Lesandrić govorila je neistinu

15.11.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Gostujući u Novom danu na N1 televiziji ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je da je milijardu kuna više u proračunu za iduću godine za njegovo ministarstvo malo u odnosu na potrebe

'Ako gledamo da zdravstvo u svijetu godišnje poskupi od pet do deset posto i da toliko države povećavaju sredstva, to bi u našem slučaju bilo milijardu i pol ako želimo pratiti sve novosti i zadržati liječnike i sestre. Treba biti zadovoljan, ali nikako reći da je dosta. Trebat ćemo biti racionalni', kazao je Kujundžić.

Ustvrdio je kako u ovom trenutku nema ozbiljnije ugroze što se tiče broja zdravstvenih djelatnika, ali dodao i da ona prijeti u zraku jer europski medicinski sustav traži kvalitetne ljude, a u tome prepoznaje Hrvate.

Govoreći u slučaju kiretaže, koji je pokrenula saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić, kazao je da je inspekcija istražila 401 prijavu i ono što je rekla u Saboru.

Provjerili smo to, imamo nalaz inspekcije i povjerenstva. U konkretnom slučaju u Splitu nije bilo nikakvih propusta. Mislim da je gospođa radila neprimjereno za saborsku zastupnicu - govorila je neistinu. Reći da je vakuum aspiracija i kiretaža isto je kao da ja kažem da je isto operirati i amputirati nogu', kazao je Kujundžić.