cijenom protiv ovisnosti

Kujundžić gorljivo pravda poskupljenje cigareta borbom protiv raka, a o opozivu kaže: Očekujem lijep razgovor

11.10.2018 u 09:59

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prije sjednice Vlade osvrnuo se na najavljeno poskupljenje cigareta i alkohola, oko kojeg se navodno spori s ministrom financija Zdravkom Marićem, ali i na zahtjev dijela oporbe za njegovim opozivom, što će danas biti na dnevnom redu saborske sjednice

Kujundžić i dalje brani drastično poskupljenje cigareta i alkohola pravdajući taj potez borbom protiv raka. 'Jeste li vi spremni boriti se da djeca ne budu izložena cigaretama i alkoholu i zbog toga obole od raka?', uzvratio je novinarima protupitanjem.

Uvjeren je kako u tome ima podršku premijera Andreja Plenkovića.

Što se tiče rasprave o njegovu opozivu, kazao je: 'Mislim da je to dobro, bilo bi dobro da oporba traži više, ali neka budu spremni lijepo razgovarati.'

Ne misli da je teret aktualnoj Vladi i da treba otići.

'Kad bih procijenio da sam teret, da sam napravio nešto loše, isti tren bih to učinio', rekao je Kujundžić.

  • +10
Milan Kujundžić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic

Najavljeno poskupljenje cijena cigareta i alkohola komentirao je i ministar turizma Gari Cappelli. Ne misli da će to utjecati na turizam iako priznaje da smo mnogim gostima jeftina destinacija.

'Povoljni jesmo u svakom slučaju, a mnogi kažu da smo znatno povoljniji nego drugi. Treba se brinuti i o zdravlju, ali to mora biti razina koju se može podnijeti', poručio je.