VATRA KOD ZADRA

Kuće spašene, požar pod nadzorom

08.08.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Stavljen je pod nadzor šumski požar između Visočana i Dračevca u zadarskom zaleđu, rečeno je u zadarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Petnaestak gasitelja zadarske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Pljusak ostat će na rubnim djelovima požara i u blizini zaseoka Stanići, gdje je požar u jednom trenutku zaprijetio kućama.

Dojava o požaru primljena je oko 13 sati, nakon čega su na teren upućeni vatrogasci te zatražena pomoć kanadera. Budući da se požar nošem jakim jugom ubrzo proširio i zaprijetio kućama u zaseoku Stanići, odmah su aktivirane sve raspoložive zračne snage, pa je u jednome trenutku požar gasilo pet kanadera i dva zračna traktora.

Po prvim procjenama zapovjednika zadarske Javne vatrogasne postrojbe Željka Šoše izgorjelo je između 70 i 75 hektara hrastove šume i visokog raslinja.

Gori i minirano područje kod Šibenika

Nešto iza 15 sati buknuo je požar na šibenskom području Dubravice – Ćulišić. Gori borova šuma površine jednog hektara na miniranom području. U gašenju sudjeluju JVP Šibenik te DVD – i Šibenik, Dubravice, Skradin i Brodarica Krapanj s ukupno 16 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. Iz zraka požar gase 2 AirTractora i 1 helikopter. Gašenje je u tijeku, izvijestio je DUZS.