na margini

Krstičević: U HDZ-u postoji sloga i najjača je stranka, vodi državu na najbolji mogući način

10.12.2019 u 11:58

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane te član predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević ocijenio je u utorak da postoji sloga unutar HDZ-a koji je, kako je rekao, najsnažnija stranka i vodi državu na najbolji mogući način

Rekao je to odgovarajući na pitanja novinara na marginama okruglog stola na temu „Dr. Franjo Tuđman – vrhovni zapovjednik i državnik“, a u povodu 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika, koji se održava na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“.

Novinari su Krstičevića pitali zašto 20 godina nakon smrti nema sloge unutar HDZ-a te provodi li se njegova politika unutar stranke kojoj je ona osnova.

"Mislim da sloge ima, zajedništva ima i vidimo i danas, HDZ je najjača, najsnažnija stranka i vodi državu na najbolji mogući način. Činimo sve da situacija bude još bolja, još kvalitetnija i to ćemo raditi i dalje ", rekao je Krstičević.

Danas je održana i sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj j jedna od tema bila i nabavka višenamjenskih borbenih aviona.

Ministar je rekao da ih je Povjerenstvo koje je za to zaduženo izvijestilo o statusu projekta, slanju zahtjeva državama. Dodao je da proces nabavke mora biti transparentan te da je nabava aviona u funkciji sigurnosti države.