OSTAJE MINISTAR

Krstičević opozvao neopozivu ostavku: Htio sam prodrmati sustav

19.07.2017 u 13:39

Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević, očekivano, ostaje na dužnosti ministra i potpredsjednika Vlade. Danas je to potvrdio, a drugačiji rasplet bi se teško mogao odigrati nakon što je u utorak popodne premijer Andrej Plenković izjavio da neće prihvatiti njegovu neopozivu ostavku

'Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi. Ja i premijer razgovaramo i kroz razgovor između mene i premijera hrvatska javnost će biti na vrijeme upoznata', odgovorio je ministar Krstičević na pitanje novinara je li on još uvijek, nakon što je jučer dao neopozivu ostavku, ministar obrane.

Ministar je ujedno zahvalio svim vatrogascima i građanima koji su se uključili u gašenje požara u Dalmaciji i na solidarnosti koja je tom prilikom iskazana.

'Vidimo da se situacija stabilizirala, a jasno je da iz svega trebamo izvući naučene lekcije tako da naši sustavi budu još bolji i efikasniji. Uvijek ima prostora za poboljšanje i napredak', rekao je Krstičević u društvu talijanske ministrice obrane Roberte Pinotti, koju je prethodno primio u službeni posjet.

Izrazio je suosjećanje s Italijom zbog požara koji tamo haraju, kao i u drugim mediteranskim zemljama. 'Sve države imaju izazov kako se s tim nositi. To je bila također tema sastanka - kako i u tom prostoru združiti resurse i pomoći jedni drugima ako postoji prilika', rekao je ministar.

Premijer Plenković i ministar Krstičević na požarištu iznad Podstrane Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Prethodno, Jutarnji list izvijestio je da je ministar Krstičević na jutrošnjem kolegiju sa svojim pomoćnicima i vojnim zapovjednicima u Ministarstvu obrane rekao da ostaje ministar i da je davanjem ostavke 'želio malo prodrmati sustav da se zna tko je tko'. 

Podsjetimo, Krstičević je u utorak Jutarnjem listu rekao kako podnosi neopozivu ostavku, a razlog za to povezivao se s izjavom predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je vojska trebala na požarišta oko Splita stići ranije.

Predsjednica je naknadno pohvalila kako rad vojske, tako i rad ministra Krstičevića te je izjavila kako je njegova ostavka neprihvatljiva, dok je premijer Andrej Plenković, koji jedini o tome odlučuje, u utorak na konferenciji za medije izjavio kako ne prihvaća ostavku svog ministra.