IZBJEGAO PRITVOR

Krnjak hospitaliziran u osječkoj bolnici

20.04.2009 u 16:42

Bionic
Reading

Drugooptuženi na suđenju za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine Ivica Krnjak zadržan je na liječenju na Odjelu za vaskularnu kirurgiju u osječkoj Kliničkoj bolnici danas u 14,30 sati, a u bolnicu je došao jutros u 8,30 sati, izjavio je Krnjakov odvjetnik Domagoj Rešetar

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda danas je odredilo pritvor Ivici Krnjaku, koji jutros u 9,30 sati nije došao na suđenje te je ono odgođeno. Odvjetnik Rešetar njegov je nedolazak pokušao opravdati hospitalizacijom u osječkoj bolnici, no sucu Željku Horvatoviću, koji je nazvao bolnicu, rečeno je da nije u bolnici.

Ocjenjujući to opstruiranjem suđenja zloporabom dijagnoze, sudac Horvatović odredio mu je pritvor te bi danas u Osijek trebao poslati tzv. dovedbeni nalog da ga policija uhiti i prebaci u pritvor u Remetinec u Zagrebu.

Krnjakov odvjetnik Rešetar izjavio je za Hinu da je njegov branjenik 17. travnja pozvan da danas dođe ležati na Odjel za vaskularnu kirurgiju, kamo je došao jutros u 8,30 sati, "no nije mogao biti hospitaliziran jer se nije mogao pronaći njegov karton s medicinskom dokumentacijom".

Pošto je dokumentacija pronađena, njegov je branjenik hospitaliziran, rekao je Rešetar i ustvrdio da je cijelo vrijeme, od 8,30 sati, bio na tom odjelu u osječkoj bolnici i čekao da se pronađe njegova medicinska dokumentacija. "Ne znam zašto sudac Horvatović nije nazvao pravo mjesto gdje bi mu to potvrdili, to jest ne znam koga je zvao u osječkoj bolnici", dodao je.

Na Odjelu za vaskularnu kirurgiju u osječkoj Kliničkoj bolnici potvrdili su da je Ivica Krnjak hospitaliziran u 14,30 sati i da je došao jutros u 8,30 sati.