redovita presica

Krizni stožer: Građanima ne preporučujemo putovanje u inozemstvo

05.03.2020 u 16:18

Bionic
Reading

Krizni stožer Civilne zaštite koji se bori protiv koronavirusa održao je u 16 sati redovitu press konferenciju na kojoj je građanima poručeno da se ne preporuča putovanje u inozemstvo što je ključno za prevenciju širenja koronavirusa

Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" rekla je kako u odnosu na jučer nema bitnih promjena s bolešću. '

'Stanje svih dosad oboljelih i zaraženih je stabilno, bez bitnih promjena. Dosad je ukupno u laboratoriju pristiglo 280 uzoraka, od toga je 273 tesitrano. Ukupno se radi o 26 bolesnika, ostali su neke kontrole', kazala je Markotić i dodala sljedeće:

'Gospodin koji je s kruzera preko Maribora bio upućenu u karantenu je nakon dva testa negativan i sutra mu izlazi 14 dana karantene te će on moći kao zdrav čovjek ići kući', kazala je Markotić.

Ravnateljica Hitne pomoći Maja Grba-Bujević objasnila je kako je ministar proglasio opasnost od epidemije na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 'Željela bih pojasniti to, riječ je o administrativnoj mjeri koja prvenstveno omogućava ministru da preraspodjeljuje ljude', dodala je. Ona je na presici govori u ime ministra Beroša koji je na putu na sastanak.