PREVARANT

Krivotvorio kreditne kartice i kupovao tehničku robu

26.05.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Policija je u pretrazi stana u Zagrebu i automobila Fiat Brava pronašla dio plijena: monitor, tipkovnicu, miš, CPU, memorijske stickove, klimatizacijske uređaje..

Božidar E. (40) iz Zagreba osumnjičen je da je 13 puta krivotvorenim bankovnim karticama kupio tehničku robu na internetu. Policijskom istragom ustanovili su da se prevarant koristio kreditnim karticama različitih kartičarskih kuća koje su izdane u bankama u Poljskoj, Švedskoj, Rusiji i Švicarskoj na isto lažno ime – Marko Ivančić.

Između 13. i 19. ovog mjeseca pomoću tih kartica kupovao je s web-stranice tvrtke Ekupi d.o.o., koja prodaje računalne komponente i ostalu elektroničku opremu. Pri izdavanju računa prevarant je davao izmišljeno ime i lažnu adresu stanovanja, a na toj adresi pakete je i podizao.

Policija je u pretrazi stana i Fiat Brava pronašla dio plijena: monitor, tipkovnicu, miš, CPU, memorijske stickove, klimatizacijske uređaje... na kojima su bile otpremnice s imenom Marko Ivančić. Šteta je 50.417 kuna, a osumnjičeni je odveden pred istražnog suca.