GRADONAČELNIK SAMOBORA

Krešo Beljak se posebno emotivno oprostio od Bandića: Sve ono što je bilo ružno već sam zaboravio

28.02.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Političke karijere Kreše Beljaka i Milana Bandića, gradonačelnika Samobora i Zagreba, bile su usko isprepletene - čak dvanaest godina bili su na čelu dvaju bliskih gradova. Iako se politički nisu baš uvijek slagali, lokalna pitanja su ih zbližavala, pa se Beljak izrazito emotivno oprostio od Bandića

Na Facebooku je Beljak napisao:

'Počivaj u miru, Milane.

Dvanaest godina smo bili zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i susjedna grada. Kolege gradonačelnici, susjedi. Nekad čak i prijatelji. Kasnije de facto neprijatelji. Ali ja nisam licemjer koji će se odreći i zaboraviti nekadašnju suradnju zato što je zadnjih godina nije bilo.

Počivaj u miru Milane. Dvanaest godina smo bili zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i...

Objavljuje Krešo BeljakSubota, 27. veljače 2021.

Prošli smo u tih dvanaest godina put od odlične suradnje, prijateljstva, privatnih druženja, političkih podrški pa onda nekako nakon pet, šest godina i prvih čarki, nesuglasica, zatim svađa, zahlađenja odnosa, neispunjenih obveza… Sve do toga da u zadnje dvije i pol godine uopće nismo razgovarali, niti smo se vidjeli niti čuli.

Sad te više nema, Milane. Sve što je bilo lijepo, a bilo je, posebno na početku, zauvijek ću pamtiti, a sve ono što je bilo ružno već sam zaboravio.

Počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja', napisao je Beljak na Facebooku.

  • +25
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL