KLARIN PROGOVORIO

Krenula paljba: Bernardić mora dati ostavku

05.06.2017 u 09:25

Bionic
Reading

Tjednima se najavljivalo da će oponenti Davora Bernardića tek nakon drugog kruga lokalnih izbora krenuti u otvovrene kritike predsjednika SDP-a, pa i u njegovo rušenje s te funkcije. Prvo se jutros oglasio načelnik općine tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin

'Predsjednik stranke odmah mora otići jer svakim danom na čelu stranke ugrožava budućnost SDP-a. Ne podnese li ostavku istoga trena, kulminacija će se dogoditi na parlamentarnim izborima , kada god se oni održavali. Bernardić mora otići kako bi spasio SDP od daljnjeg urušavanja', kazao je Klarin za šibenik.in.

Podsjetio je kako jedini od SDP-ovaca u svojoj županiji pobjedio u prvom krugu. 'Iako sam ostao jedini, predsjednik stranke Bernardić nije mi imao potrebe čestitati na izbornom uspjehu od preko 60 posto osvojenih glasova. Nije me nazvao prije dva tjedna, a nije me nazvao ni sinoć, za razliku od primjerice Zorana Milanovića koji je više puta nazvao da čestita. Bernardić, jasno, ne treba otići zbog političke nekulture koju je pokazao prema meni, nego zato što je SDP sa svojim partnerima doživio potop u cijeloj Hrvatskoj! Nazovimo stvari svojim imenom, nas par pojedinaca u Dalmaciji ostvarili smo izborni uspjeh na račun vlastitih imena, a usprkos SDP-u s Bernardićem na čelu i zato on više ne može biti predsjednik stranke', kazao je Klarin.

Klarin koji je svojedobno bio predsjednik šibensko-kninskog SDP-a poručio je da se neće kandidirati za tu funkciju dok god je na čelu stranke Davor Bernardić.

No, nije prozvao samo Bernardića. 'Osim Bernardića koji treba otići s mjesta predsjednika SDP-a, isto u HNS-u treba napraviti i Ivan Vrdoljak. Njegovo koketiranje s HDZ-om uništilo je izglede Anite Mrak-Taritaš da pobijedi starog HDZ-ova partnera i dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali Vrdoljak to nije radio slučajno. Naravno da se bojao pobjede Mrak-Taritaš koja bi u tom slučaju preuzela HNS, ali mislim da će se to dogoditi svejedno. S politikom kakvu nudi Vrdoljak, lijeva i liberalna opcija u Hrvatskoj nema nikakvu budućnost', rekao je Klarin.

No, na prozivke je odmah odgovorio aktualni šef šibenskog SDP-a Franko Vidović. 'Dobro je da oni koji pobjegnu prije bitke dijele savjete i opservacije onima koji su ostali u bitci do kraja! Pobjegao jednom, pobjeći će opet!', napisao je Vidović na Facebooku.