ČISTE RUKE

Kregar i Srića objavili imovinske kartice

24.04.2009 u 16:22

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Josip Kregar i nositelj nezavisne liste za Gradsku skupštinu Velimir Srića objavili su na internetu, sukladno Etičkom kodeksu koji su potpisali, svoje imovinske kartice, iako ni po kakvom zakonu to nisu bili dužni učiniti

Iz kartice dekana Pravnog fakulteta Josipa Kregara saznaje se da zajedno sa suprugom Vesnom Darnen Kregar posjeduje dva stana, jedan od 94 m2 za koji je podigao kredit kod Erste banke i drugi od 74 m2. Uz to ima i kuću od 65 m2, koja je u izgradnji na otoku Ugljanu, a otac mu je u nasljedstvo ostavio i polovicu obiteljske kuće u Ogulinu.

Kregarovi voze dvije godine staru Mazdu 6 i Toyotu Yaris, a imaju i brod od devet metara. Za stare dane ostavili su 7.200 eura ušteđevine, a profesorova bruto primanja posljednje tri godine kretala su se između 344 i 400 tisuća kuna.

Velimir Srićazajedno sa suprugom ima dva stana u Zagrebu (180 m2 i 90 m2), vikendicu od 75 m2 u Samoboru i apartman na 55 m2 u Premanturi. Srićini se voze u dvije godine staroj Kiji Carnival i gliseru Galeon, a na štednji prodekan Ekonomskog fakulteta ima 100 tisuća eura.

Uz to većinski je vlasnik tvrtke Delfin koja trenutno ne posluje i vlasnik dionica Badela, HT-a i Terre. Prema podacima iz porezne kartice, primanja su mu se kretala u posljednje tri godine od 430 do 500 tisuća kuna bruto.