NAMET NA PAMET

Kreće peticija za ukidanje naplate parkinga

04.06.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Najava uvođenja naplate parkiranja u cijelom Zagrebu uzbudila je duhove iako je vrlo vjerojatno da od te ideje neće biti ništa budući da je Darinko Kosor (HSLS) najavio kako ideju gradonačelnika Milana Bandića neće podržati, a SDP je također protiv. HDZ o svemu nije iznio stav, jer prijedlog nije ni dobio, ali bi bilo iluzorno da podrži novi namet u trenutku kad u anketama stoji nikad bolje. Bio bi to pucanj u vlastitu nogu

Iako voli reći da je njemu mišljenje građana važno i da, ako oni to ne žele, on naplatu neće ni uvoditi na dijelu Trnja gdje je proširena druga zona, za mišljenje onih koji ondje žive nije mario previše.

Naime, Bandić je u petak poslao upit na Vijeće gradske četvrti Trnje, a već u ponedjeljak donio odluku o proširenju zone naplate koja je obuhvatila Trnje.

Zbog svega, HNS Grada Zagreba pokrenut će peticiju u svim trnjanskim mjesnim odborima na koje je proširena naplata parkiranja o izmjeni takve odluke i ukidanju naplate parkinga.

Ivan Bare
(SDP), predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje, kaže kako je način na koji je uvedena naplata bio krajnje neozbiljan i neodgovoran.

'Nama je ostavljen vikend za konzultacije i stoga Vijeće ni nije imalo stav o tome. Osobno mislim da se tom problemu trebalo pristupiti serioznije i sagledati prostor čitave gradske četvrti. Sve je napravljeno na brzinu i logično je da građanima to ne odgovara', zaključuje Bare.

Da se uvođenje naplate na Trnju protivi zdravu razumu i osnovnoj ideji gradonačelnika prema kojoj se naplata uvela, kako bi se uveo red i omogućilo da stanari imaju mjesta za parking, dovoljno je vidjeti stanje na terenu tijekom dana. Preko dana je velik broj parkirnih mjesta prazan, ali zato u večernjim satima gotovo da ga je nemoguće naći.