GLANCANJE SJEVERNE TRIBINE

Kreće obnova maksimirskog stadiona

23.05.2012 u 13:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će prije ljeta početi radovi na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona koji bi trebali biti gotovi do kraja godine. Riječ je o prvoj fazi obnove stadiona, a druga i treća pričekat će neka bolja vremena

Prošlu je godinu Grad Zagreb završio s pola milijarde kuna minusa, a ništa bolji scenarij ne očekuje se ni ove godine. Gradonačelnik je danas iznio mogućnost da Grad do kraja godine neće imati za isplatu plaća, a za sve je, naravno, okrivio Zagrebački Holding.

Gradonačelnik je uoči sutrašnje sjednice Skupštine Grada Zagreba komentirao prijedlog Uprave Holdinga da se ubuduće veće ovlasti daju Nadzornom odboru. Bandić je taj prijedlog nazvao 'skakanjem iz kola', jer su najprije prije tri godine njega izbacili iz Skupštine Holdinga, a sada traže od Nadzornog odbora da preuzme veće ovlasti na sebe.

Dodaje kako su zbog loše politike u Holdingu upitne plaće, no kako će Holding i Grad 'povući u bunar' te da ne garantira da će zaposlenicima Gradske uprave moći osigurati plaće do kraja godine bez eventualnog zaduživanja.

'Oni u te tri godine nisu ništa napravili. Nisu ni u stanju prodati ili iznajmiti stanove. Ostavili smo im igračku s kojom se ne znaju igrati', kazao je gradonačelnik.


Obrušio se i na direktora Zagrebparkinga Roberta Mišetu. Kazao je kako se osam mjeseci premišljao o preuzimanju od Grada gotovo tisuću parkirnih mjesta na parkiralištu kod Paromlina, kod Inine zgrade i u Novom Zagrebu za što je Gradu trebao omogućiti da stanari Gornjeg grada po povoljnijim uvjetima mogu parkirati u garaži na Tuškancu.

Do dogovora je došlo te će parkiralište kod Paromlina od. 1. lipnja biti otvoreno za varijantu Park & ride. 'Umjesto da uprihoduje, mi smo svi u tih osam mjeseci gubili. Da je Holding privatna firma, znate gdje bi Mišeta bio direktor? Nigdje!' odlučno je ustvrdio Bandić. Još je jednom istaknuo kako parkiranje u centru grada nije socijalna kategorija već luksuz.