POTJERA

Krali žicu s dalekovoda, bježali i umakli policiji

02.11.2010 u 17:15

Bionic
Reading

U prodoru na asfaltiranu državnu cestu lopovi su udarili u policijski automobil te lakše ozlijedili jednog policajca

Da ljudski um nema granica i da čovjeku stvarno svašta može pasti na pamet, pokazao je i jučerašnji događaj o kojem je policija Virovitičko-podravske županije priopćenjem izvijestila medije.

Jučer oko 19 sati slatinskoj i orahovičkoj policiji stigla je dojava o krađi bakrene žice sa željezničkih stupova u blizini Mikleuša kod Slatine. Postavljajući zasjedu, tri policijske patrole kradljivcima su prepriječile put na nekoliko spajanja poljskih putova i državne ceste, međutim dosjetljivi se lopovi nisu dali smesti.

Svoj automobil, Opel Omegu, u kojem su bile tri osobe – među kojima i jedna žena - nisu zaustavili, a u prodoru na asfaltiranu državnu cestu udarili su u policijski automobil te lakše ozlijedili jednog policajca.

Uslijedila je potjera u kojoj su, desetak kilometara dalje, bjegunci izgubili kontrolu nad vozilom i u jednom zavoju sletjeli u kanal. Pri tome nisu zadobili teže ozljede jer su glavni akteri pod okriljem mraka pobjegli u obližnji kukuruz, dok je suputnica, 37-godišnja S. A. iz Podgorača, uhićena u bijegu.

Policija je na mjestima događaja i danas obavljala očevid, vozilo u kojem su bili kradljivci dovezeno je u dvorište Policijske postaje u Slatini, pronađena je ukradena žica, a potraga za dvojicom odbjeglih lopova i dalje se nastavlja. Prema informacijama kojima raspolažu, radi se o S. A. (41) iz Starog Petrovog Sela i S. H. (19) iz Lasovca, a policajcima Virovitičko-podravske županije u potrazi su se pridružili i kolege iz Osječko-baranjske županije.

Željezničari, navodno, imaju sustav koji automatski prilično precizno otkriva mjesto rezanja žice. To je sinoć policiji omogućilo brzu reakciju.