U REPUBLICI SRPSKOJ

Krali iz obnovljenih kuća prognanih Hrvata

30.09.2011 u 21:05

Bionic
Reading

Policija u Republici Srpskoj uhitila je četiri osobe za koje se sumnja da su provaljivale u obnovljene kuće prognanih Hrvata i otuđivali imovinu te da su sudjelovali u krađi njihove šume na području Banje Luke

Kako se navodi u policijskome izvješću objavljenome u petak u Banjoj Luci, uhićene su dvije osobe iz općine Gradiške koje se terete za deset provala i teških krađa u obiteljskim domovima građana hrvatske nacionalnosti u mjestima Šimići i Potkozarje te u samoj Banjoj Luci u posljednjim mjesecima. Policija precizira da su kradljivci koristili noć i činjenicu da u obiteljskim kućama prognanih Hrvata nitko ne boravi.

Kradljivci su prodavali ukradene predmete a policija je otkrila veliko skladište na području općine Gradiška gdje je pronađeno oko 200 predmeta koji će biti vraćeni prognanim Hrvatima.

U policijskom izvješću navodi se i da su pripadnici policije uhitili još dvije osobe iz okolice Banje Luke koji su traktorom prevozili drva za koje se sumnja da su bespravno sjekli u šumama u vlasništvu građana Hrvata.

Protiv svih uhićenih osoba podnešene su kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.