LOPOVI NA PLAŽAMA

Krađe na Kvarneru u punom jeku

13.08.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Iako se Hrvati uglavnom pridržavaju policijskih savjeta o učestalim krađama ljeti, turisti se ponašaju znatno ležernije pa na plažu, iako jedva pronađu mjesto za ručnik, nose razne vrijedne predmete i tako postaju lak plijen kradljivcima

Proteklih dana je na malološinjskoj plaži Čikat te u Baški na Krku bez novca, osobnih isprava, bankovnih kartica, odjeće, mobitela, fotoaparata, kamera i drugih predmeta ostalo čak šest talijanskih državljana od 11 do 46 godina,

21-godišnji Austrijanac i 39-godišnjakinja iz Karlovca.

Četrdesetsedmogodišnjoj Riječanki pak jučer u poslijepodnevnim satima u parku na Vojaku nepoznati je počinitelj ukrao novčanik u kojem je bio veći novčani iznos, osobne isprave i bankovne kartice.

Provaljeno i u dva strana vozila. U Kostreni je nepoznati počinitelj 11. kolovoza ujutro provalio u Peugeot 307 u vlasništvu 31-godišnjeg državljana Mađarske. Iz vozila su ukradene torbe, prijenosno računalo i drugi predmeti. Materijalna šteta je oko 7.000 kuna.

Bez novca i drugih predmeta ostao je istoga dana i 22-godišnji Austrijanac kada je provaljeno u njegovo vozilo VW Multivan koje je parkirao na predjelu Dunat, u blizini mjesta Kornić na otoku Krku. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 6.000 kuna.

U vremenu od 9. do 11. kolovoza ukradena su i dva izvanbrodska motora marke Yamaha. Jedan je otuđen 66-godišnjaku iz okolice Malinske, i to s plovila privezanog na lukobranu u Malinskoj na Krku, a drugi 42-godišnjaku iz Samobora, čije je plovilo bilo privezano u lovranskoj lučici. Vlasnici su oštećeni za oko 22.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske intenzivno tragaju za počiniteljima i ukradenim predmetima te podsjećaju građane i turiste da na plaže, u parkove i druge otvorene prostore ne nose vrijedne predmete i velike novčane iznose te da ih ne ostavljaju bez nadzora. Podsjećaju i na potrebu zaključavanja osobnih vozila, zatvaranja prozora, uklanjanja stvari sa sjedišta i ispred njih te poduzimanja drugih mjera samozaštite.