NEUSKLAĐENE BROJKE

Kozlevac demantirao Grbu Bujević: U Istri nema novooboljelih!

24.06.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Istarske županije demantirao je navod ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grbe Bujević koja je na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ustvrdila da je od ukupno 22 novozaraženih u Hrvatskoj dvoje njih s područja Istre. Priopćenje istarskog stožera prenosimo u nastavku

'Ovim putem želimo demantirati izjavu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. o broju oboljelih od COVID-19 virusa na području Istarske županije. Naime, dr. Grba-Bujević je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, održanoj danas, 24. lipnja 2020. godine, izjavila kako je na današnji dan u Istarskoj županiji dvoje novooboljelih, što nije točno.

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je jučer, 23. lipnja 2020. godine, o troje novooboljelih na području Istarske županije. U posljednja 24 sata na području Istarske županije nema novooboljelih. O tome smo i službenim putem, što je svakodnevna obaveza Stožera civilne zaštite Istarske županije, izvijestili Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

  • +4
Nacionalni stožer civilne zaštite Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Podsjetimo, Maja Grba Bujević na konferenciji za novinare u 14 sati rekla je da je u posljednjih 24 sata u Gradu Zagrebu 11 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj četiri, Istarskoj dva te po po jedna u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj.