vjera u boga i seljačka (ne)sloga

Kožić: Beljaku zamjeram to što je broj članova HSS-a s 40 sveden na osam tisuća

06.03.2018 u 15:47

Bionic
Reading

Kreši Beljaku, predsjedniku stranke, zamjeram to što je HSS donio dokument prema kojem na stranačkim izborima mogu sudjelovati oni koji su platili članarinu zaključno s 15. prosinca 2017. Zbog takve odluke Hrvatska seljačka stranka (HSS) je s 40 tisuća spala na broj od osam tisuća članova na nivou države. No unatoč zamjerkama koje imam, ostajem u HSS-u', kazao je za tportal Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i još uvijek aktualni šef u županijskoj organizaciji te stranke

Prošlog tjedna, podsjetimo, HSS je imao županijski odbor te su obavljane pripreme za izbornu skupštinu organizacije Zagrebačke županije i predlagani su kandidati.  

'Kao predsjednik županijske organizacije rekao sam da više neću biti kandidat i da je vrijeme za nove i mlađe ljude', kazao je Kožić.

Upitan je li razlog za povlačenje stvarno činjenica da ne želi biti kandidat ili je u pitanju neslaganje s Beljakovom politikom, Kožić dodaje kako je 'već bio odlučio da se neće treći put kandidirati', ali i da postoje stvari u kojima se ne slaže s Beljakom.

>>> Beljak: Tipovi koji nas napuštaju posljednjih dana nemaju veze s HSS-om

'Ima stvari koje bih radio drugačije, ali on je legitimno izabrani predsjednik i ima svoj način rada. Moja zamjerka prije svega ide prema tome da je HSS donio dokument prema kojem na izborima mogu sudjelovati oni koji su do 15. prosinca 2017. redovito plaćali članarinu u iznosu od 80 kuna.

Po meni, procedura i postupak koji su doneseni nisu prihvatljivi. Temeljem jedne odluke koju je donio Glavni odbor kandidati i delegati mogu biti samo oni koji su platili članarinu i od broja 40 tisuća HSS je spao na osam tisuća u čitavoj Hrvatskoj', kazao je Kožić.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan ostaje li nakon svega u HSS-u, jer anonimni izvori iz stranke u medijima spekuliraju da će otići, Kožić decidirano tvrdi kako ostaje.

Beljak pak kaže da je broj od osam tisuća članova realno stanje stvari.

'Sasvim je logično to da je član stranke onaj tko plaća članarinu i da onda kao takav ima i pravo glasa. Zašto bi netko mogao glasati ako ne ispunjava svoje stranačke obveze? Kožić je HSS-ov župan i kao takav ostaje. Ne postoji nikakav sukob, to su sve spinovi koje netko želi progurati. Između nas nema nikakvih problema', zaključio je Beljak.