IZBOR GLAVNIH UREDNIKA

Kovačević i Kumbrija dobili potporu zaposlenika HRT-a

23.11.2011 u 12:54

Bionic
Reading

Bruno Kovačević i Vladimir Kumbrija dobili su potrebnu potporu kreativnog osoblja HRT-a u izboru za glavne urednike programa HTV-a i Hrvatskog radija (HR) i sada je preostalo da im četverogodišnji mandat verificira Programsko vijeće na sutrašnjoj sjednici

Na svojevrsnom referendumu Kovačević je dobio potporu 52 posto glasača, a Kumbrija 75 posto. Da bi procedura bila pravovaljana, moralo se odazvati najmanje 30 posto od broja upisanih i onda je od tog postotka 50 posto njih moralo biti za kandidate kako bi se smatralo da imaju podršku.

Od 770 koji su na HTV-u imali pravo izaći pred kutije glasovalo ih je 470, a njih 242 dalo je podršku Kovačeviću. Na HR-u se moglo izjašnjavati njih 348, pred kutije je odlučilo izaći njih 234, s tim da je Kumbrija dobio podršku od 175 osoba.

Da bi u konačnici Kovačević i Kumbrija bili izabrani, morat će dobiti glasove i šest od jedanaest članova Vijeća. Ukoliko do toga ne dođe, Vijeće će morati predložiti svog kandidata, kojeg treba naći između onih kojih su se javili na natječaj, potom za njega tražiti potporu zaposlenika i u konačnici s osam glasova za ga izabrati.