SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA

Kovačević bi SDP-u dao Nobelovu nagradu iz gluposti

27.09.2012 u 10:54

Bionic
Reading

Hitan prijedlog SDP-a da u manje od 24 sata promijeni Skupštinu Holdinga i umjesto 11 zastupnika stavi tri stručnjaka, sasvim očekivano nije naišao na dobar prijem oporbenih zastupnika u Skupštini Grada, pa se na današnjoj sjednici situacija zaoštrila i već kod glasovanja o dnevnom redu

Podsjetimo, SDP je odlučio da u Skupštini Holdinga više ne sjedi 11 političara raznih političkih opcija već troje stručnjaka: Viktor Gotovac, profesor radnog prava sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Đurđica Jurić, dekanica RRiF - Visoke škole za financijski menadžment i Mihaela Grubišić Šeba s Ekonomskog instituta. Također, po hitnom postupku u Upravu Holdinga predlažu i Tomislava Čulu koji bi trebao brinuti o financijama.

'Onaj tko ovo predlaže, zaslužio je Nobelovu nagradu iz gluposti u trgovačkom pravu. Skupština predstavlja vlasnika, ona nije operativno tijelo i u njoj trebaju biti birani predstavnici vlasnika. Po toj logici bi i Željka Pervana iz 'Večernje škole' mogli postaviti na mjesto predsjednika Skupštine. Mi smo sve obrnuli, u Upravu smo stavili politiku, a u Skupštinu stručnjake', kazao je Dragan Kovačević(HNS).
S njegovim riječima složio se i Darinko Kosor iz HSLS-a koji je ustvrdio da 'SDP predlaže model kojeg nema nigdje u svijetu'.

Nenad Matić (HSS) smatra da je nevjerojatno da se preko noći, bez izjašnjavanja skupštinskih odbora, daju prijedlozi za kompletnu promjenu Skupštine.

'SDP na državnoj razini predlaže da gradonačelnici budu Skupština, zašto to ne radite na gradskoj razini? Vratite onda Bandića kao jedinog predstavnika Grada', istaknuo je Nenad Matić.

Margareta Mađerić iz HDZ-a je naglasila da je nedopustivo da se članovi Skupštine predlažu čak niti preko noći nego da su njihova imena zastupnici dobili tek jutros, a uz to naglasila je da nema niti programa niti prijedloga niti jasnog životopisa.