zajedno za pobjedu

Kovač: Nisam razmišljao da napustim stranku, mnogi će se vratiti HDZ-u

17.06.2020 u 10:11

Bionic
Reading

'Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u', rekao je za HRT Miro Kovač, kandidat HDZ-a u 6. izbornoj jedinici.

Kovač, koji je izgubio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, na kojima je bio oponent šefu stranke i premijeru Andreju Plenkoviću, rekao je za HRT da je sastavljanje lista težak trenutak za političke stranke - treba napraviti balans, imati ljude koji su prepoznatljivi, ali i nove ljude, mlađe i starije, iskusnije i manje iskusne.

Rekao je da nije tražio nikakve posebne pozicije te da je dobio počasno 14. mjesto.

'Uvjeren sam da ću i ovoga puta biti prepoznat kao čovjek koji se bori za snažan HDZ, za zajedništvo u HDZ-u, na taj način za zajedništvo u Hrvatskoj, poručio je. Kaže da je mogao biti i na stotom mjestu te da je dovoljno prepoznatljiv da bi mogao pomoći.

'Nisam čudotvorac, ali uvjeren sam da ću pokazati da u HDZ-u postoji zajedništvo, da se uvažava i različitost, ali kad treba u ključnim trenucima pokazati snagu, onda smo svi skupa tu', rekao je Kovač.

Na primjedbu da je drugačije govorio prije tri mjeseca, tijekom unutarstranačkih izbora, Kovač je uzvratio da je i tada govorio o pobjedi HDZ-a, iako je imao drugačiji pristup.

Na pitanje o sadašnjoj komunikaciji s Plenkovićem kaže da u svakim izborima ima povišenih tonova, da je stranačko članstvo odlučilo i da prihvaća njihovu volju.

Za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, koji je istupio iz HDZ-a, a na unutarstranačkim izborima bio dio Kovačeve ekipe, rekao je da je njegov prijatelj i čovjek koji je odlučio izvan HDZ-a boriti se za svoje stavove.

'Ja to poštujem i želim mu sve najbolje', rekao je Kovač.

'Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u', poručio je također, dodavši da je 'HDZ neka vrsta mita u Hrvatskoj' i uključiva stranka koja samo kao takva može pobjeđivati.

Na pitanje je li sam razmišljao o napuštanju stranke odgovorio je: 'Nisam. Bilo je ponuda, ali nisam o tome nikada razmišljao',.

Kovač je poručio da ulaze u izbore s vjerom da će pobijediti i da jedino HDZ može spriječiti dolazak SDP-a i partnera na vlast. 'Mi smo Hrvatsku oslobodili, pod vodstvom HDZ-a se to sve ostvarilo, uz sudjelovanje svih hrvatskih građana, naravno, pod vodstvom HDZ-a smo ušli u NATO-savez, pod vodstvom HDZ-a smo završili pregovore o članstvu u Europskoj uniji', rekao je Kovač.

'Cilj nam je da u Hrvatskoj stvorimo atmosferu da možete bez nekih posebnih političkih veza normalno funkcionirati. Da možete svoje dijete upisati u školu bez da neke posebne veze koristite, da imamo nultu stopu tolerancije kad je riječ o korupciji, da pravosuđe mora biti neovisno i da možete dugoročno od svoga rada u ovoj našoj zemlji normalno funkcionirati, da ne morate tražiti kruha izvan granica Republike Hrvatske', poručio je.

Pozvao je građane da izađu u što većem broju na izbore, bez obzira na to koga će podržati, dodavši da je glas za njega za zajedništvo u HDZ-u i Hrvatskoj.