borba za tron u hdz-u

Kovač iznenada otkazao dolazak u Split, u Plenkovićevu stožeru likuju

14.02.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Miro Kovač odgodio je dolazak u Split. Iako se očekivalo da će kandidat za predsjednika HDZ-a u subotu posjetiti glavni grad Dalmacije i obići svoja uporišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji – spominjala se i Makarska, Imotski, Trilj, Hrvace, Trogir te Kaštela - put je ipak otkazan

Sve se to događa samo koji dan nakon što je duhove u vladajućoj stranci uzburkao predsjednik splitskih HDZ-ovaca Petar Škorić. Koji je trebao biti jedna od uzdanica oporbenog Kovačeva bloka, a koji je u posljednji trenutak “pretrčao” u tabor Andreja Plenkovića, piše Slobodna Dalmacija.

U Kovačevom stožeru tvrde pak da odgoda nema nikakve veze sa onim što se posljednjih dana zbiva oko Škorića.

'Mislili smo ići u Split, ali je plan na kraju promijenjen. Gospodin Kovač ima neke obaveze, a za Splitsko-dalmatinsku županiju potrebno nam je najmanje dan i pol da obiđemo prostor od Makarske preko Trogira do Zagore. Ovoga puta jednostavno nije bilo vremena za to. U Split će vrlo skoro zajedno doći svih pet kandidata', poručuju iz njegovog izbornog stožera.

U onom Plenkovićevom, pak, likuju. Dio sugovornika Slobodne koji podržavaju aktualnog premijera ocjenjuju da je nedolazak u Dalmaciju jasan znak da se unutarstranačka oporba osipa.