KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

Koštunica: ‘Srbiji ne treba EU’

29.04.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Kandidat Demokratske stranke Srbije za predsjednika Srbije, Vojislav Koštunica rekao je na beogradskoj televiziji kako sporazumi koje su Kosovo i Srbija potpisali posredovanjem Bruxellesa, ‘neće biti obvezujući’ ako on dođe na vlast

‘Sam Bruxelles je u pregovorima prekršio pregovaračku proceduru kad je doveo albanske carinike i policajce na graničnu liniju i kada dođemo na vlast, ti ugovori neće biti za nas obvezujući’, rekao je Koštunica kojemu politički analitičari ne daju velike šanse na predstojećim izborima dodajući kako je jedino rješenje ‘da se pregovori u Bruxellesu prekinu i stvari vrate u legalne tokove, u Ujedinjene narode’.

Podsjetio je kako je 2008. kada je sadašnja vlast u Srbiji potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU ‘smetnula s uma da postoji Ustav Srbije, i da potpisuje sporazum s grupom zemalja koje su priznale neovisnost Kosova’ i priznao kako ‘Kosovo sve više klizi prema neovisnosti’.

Koštunica je ponovio po tko zna koji put kako Srbiji ne treba EU jer, otkriva Koštunica, ‘mi sada financiramo EU, a ne ona nas’.