NOVA MASOVNA GROBNICA?

Kosti nađene kod Ovčare poslane na vještačenje

01.11.2010 u 17:34

Bionic
Reading

Fragmenti ljudskih kostiju, koje su jutros nađene na dubini od pedesetak centimetara u blizini masovne grobnice na Ovčari, poslani su na vještačenje kako bi se utvrdilo potječu li iz razdoblja Domovinskog rata, rekao je novinarima pomoćnik ministra branitelja, pukovnik Ivan Grujić

'Mjesto je zaštićeno i obilježeno, a ukoliko se pokaže da se radi o posmrtnim ostacima iz Domovinskog rata, žurno ćemo izaći na teren i početi s istraživanjem, odnosno ekshumacijom na tom prostoru', rekao je Grujić, koji očekuje kako bi se rezultati vještačenja mogli znati već u utorak ili srijedu.

Dodao je kako su timovi za ekshumacije to područje već pretraživali jer su postojale informacije da bi se upravo tamo mogli pronaći posmrtni ostaci osoba iz Domovinskog rata.

Izvodeći zemljane iskope na polaganju sustava navodnjavanja, djelatnici vukovarskog VUPIK-a pronašli su fragmente ljudskih kostiju 300-tinjak metara od masovne grobnice na Ovčari, iz koje su 1996. godine ekshumirani posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice nakon sloma obrane grada u studenome 1991. godine.