UHIĆENJE GORANA VUČKOVIĆA

Kosovski Srbin zadržan zbog ratnih zločina

12.08.2009 u 19:01

Bionic
Reading

Kosovska policija uhitila je u okolici Prizrena na jugu Kosova kosovskog Srbina Gorana Vučkovića koji je osumnjičen za ratne zločine na Kosovu tijekom rata 1998.-1999. godine, objavljeno je u srijedu u Prištini

PRIŠTINA - Kako su izvijestili prištinski mediji, uhićenje je obavljeno u suradnji između okružnog državnog odvjetništva u Prizrenu, tužiteljstva za ratne zločine i nadležnog tužiteljstva EULEX-a.

Glasnogovornik kosovske policije Arber Beka priopćio je kako je Vučković uhićen zbog prijave zbog prijetnje.

"Riječ je o Goranu Vučkoviću, rođenom 1973., kosovskom Srbinu, koji je sinoć doveden u policijsku postaju u Prizrenu. Nije htio dati izjavu o slučaju prijetnje, a policija je dobila informaciju da bi mogao biti osumnjičen i za ratne zločine. Zbog toga su informirani i EULEX policija i posebno tužiteljstvo za ratne zločine i po nalogu posebnog tužitelja EULEX-a osumnjičeni je zadržan u 48-satnom policijskom pritvoru", rekao je Beka.

Dodao je da policija prikuplja dodatne informacije o ovom slučaju.

Beka je najavio da će nakon uzimanja izjave od osumnjičenog, javnosti biti predočene detaljnije informacije o uhićenom i o kaznenim djelima za koja je osumnjičen.

Pitanje ratnih zločina na Kosovu do kraja prošle godine bilo je u ovlasti UNMIK-ovog pravosuđa i tužiteljstva, a sada je u nadležnosti europske pravosudne misije EULEX.

Brat uhićenog tvrdi da Goran Vučković tijekom rata na Kosovu nikada nije nosio odoru i da su uhićenje organizirali njegovi susjedi.