MEĐUNACIONALNE NAPETOSTI

Kosovo: Ponovno eksplozije u Mitrovici

03.09.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Dvije snažne eksplozije odjeknule su u noći na četvrtak u sjevernom dijelu Mitrovice, a u posljednje vrijeme u tom dijelu Kosova bilo je i masovnih tučnjava između Srba i Albanaca

Glasnogovornik kosovske policije za područje Mitrovice Besim Hoti izjavio je kako je dva sata prije eksplozija, koje su se dogodile oko 22 sata u dijelu Mitrovice poznatom kao Mikronaselje, izbila tučnjava između između dviju skupina maloljetnih Srba i Albanaca koji su se međusobno gađali kamenjem.

'Najprije se dogodila tučnjava, koja je druga u dva dana u istom dijelu grada. Sudionici su se razbježali nakon što se na mjestu događaja pojavila policija', kazao je Hoti i dodao da u tučnjavi nitko nije ozlijeđen.

Po njegovim riječima, policija i KFOR pretražili su područje na kojemu su odjeknule detonacije, ali do sada nisu mogli utvrditi točno mjesto eksplozija.

'Pretražili smo cijelo naselje, razgovarali s ljudima, ali i dalje ne znamo točne lokacije. Vjerujemo da su bombe bačene negdje na otvorenom i da nema ni materijalne štete', kazao je Hoti.

Dodao je da je policija nakon toga pojačala nazočnost u tom dijelu Mitrovice.

U naselju 'Kroi i Vitaku', također na sjeveru Mitrovice, Albanci su nastavili obnovu svojih kuća srušenih tijekom rata na Kosovu. Jake snage europske pravosudne misije (EULEX) i kosovske policije i u četvrtak osiguravaju izvođenje radova