PREMIJERKINA ŽALOPOJKA

Kosoricu kritike čine zaista nesretnom

02.02.2011 u 16:11

Bionic
Reading

'Te otrovne strelice koje dolaze sa suprotne strane, to je zaista ubojito oružje kojim se ponižava i kojim se apsolutno želi obezvrijediti svaki rad Vlade, to je jako štetno i meni potpuno neshvatljivo. Stječe se dojam da zapravo ne žele da Hrvatska uđe u Europsku uniju', komentar je predsjednice Vlade Jadranke Kosor na napade iz redova oporbe

'2011. je izborna godina, no ona ne smije biti izgubljena godina za sve projekte koji su presudno važni za Hrvatsku', poručuje Kosor te dodaje da je za Vladu glavni zadatak izvući zemlju iz krize i dovršiti pregovore s Europskom unijom, a tek

tada brinuti o kampanji.

'Ja smatram da mi u politici nismo neprijatelji, već suparnici', ističe Kosor te dodaje: 'Nužno je da zajedno prionemo projektima, završetku pregovora, a nakon toga nek dođu izbori, nek dođe kampanja.'

'Svako blaćenje i podcjenjivanje može samo štetiti ovim procesima', rekla je Kosor pa dodala: 'Svađama, podcjenjivanjem, uvredama, ne možemo učiniti da sutra Hrvatskoj bude bolje i da građani bolje žive.'

'Steći će se dojam da nas tim neprekidnim odvlačenjem od posla zapravo odvlače od ostvarenja povijesnog cilja i da zapravo ne žele da Hrvatska uđe u europsku Uniju. Smatram da je jako loše da se takav dojam ostavlja. Uvrede koje su svakodnevne i govor mržnje koji je svakodnevan ne razumijem, to me zaista čini nesretnom i šteti svima', istaknula je Kosor.

'Onaj koji drugog vuče po blatu, na kraju se i sam zamaže, a zamazani, umrljani i uprljani ne možemo ništa', poručila je oporbi Kosor.

Predsjednica Vlade u Dubrovnik je stigla kako bi sudjelovala na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, povodom Dana grada Dubrovnika i Feste Sv. Vlaha te kako bi otvorila nastavak radova u Luci Dubrovnik.

Na svečanoj gradskoj sjednici, Kosor je istaknula da smo 'u valu ostvarivanja velikog investicijskog ciklusa u Hrvatskoj. Veliki projekti su predstavljeni, a njih desetak biti će u visokoj fazi realizacije u prva tri mjeseca ove godine', ponovila je premijerka. Nabrojala je kako u dubrovačkoj luci kreće investicijski ciklus vrijedan devet milijuna eura, da se krenulo s aktivnostima vezanim za trafostanicu Plat te da se punom parom radi na početku realizacije izgradnje Hidroelektrane Ombla. Kosor je rekla da se konstantno intenzivno radi i na rješavanju prometne izoliranosti Dubrovnika.

'Činimo sve kako bismo učvrstili modele financiranja za nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika. Brzo ćemo izaći s novim i konkretnim podacima', istaknula je Kosor.

Premijerka je otvorila nastavak radova u Luci Dubrovnik, vrijedne devet milijuna eura. Riječ je o gradnji novih 200 metara operativne obale na predjelu Batahovina, koja će se financirati kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj.

'Ovaj projekt, odnosno investicija je jedna od onih o kojima govori Vlada da će se pokrenuti u prva tri mjeseca ove godine', istaknula je Kosor te dodala da ovakvi projekti pomažu Hrvatskoj da izađe iz krize i da punim jedrima zaplovimo naprijed.

Premijerka je poželjela i da se iduće godine na završetku radova okupe svi koji su nazočili njihovom početku.