SKANDAL U TUZLI

Kosoricu izljubio sudionik seks-afere?

26.01.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Nagradu Tuzlanskog lista za osobu godine premijerki Jadranki Kosor predao je Vahid Ibrišimović, vlasnik tog lista, za kojeg danas sarajevski Avaz tvrdi da je sudionik seks-afere iskorištavanja maloljetnica

Kako piše Dnevni Avaz, kantonalni tužitelj Damir Alić saslušao je Ibrišimovića u okviru istrage koja se zbog navođenja na prostituciju vodi protiv Joze Banovića, vlasnika ugostiteljskih objekata 'Jet star' u Živinicama i 'Vila Sensi' u Banovićima. Ibrišimović je pozvan na saslušanje nakon što su ga dvije maloljetnice, koje su bile u lancu prostitucije, označile kao redovnog korisnika usluga. Podatak o tome da je Ibrišimović svjedok-korisnik, javno je objavilo Tužiteljstvo BiH, a informaciju je kasnije i potvrdio tužitelj Alić.

'Sigurno je da za premijera bilo koje države nije nimalo ugodna situacija da prima nagradu, i pri tome se fotografira, srdačno grli i ljubi, od čovjeka koji je samo nekoliko dana ranije odgovarao u Tužiteljstvu na pitanja o seksualnim odnosima sa 16-godišnjakinjama', primjećuje sarajevski dnevnik.

Međutim, iz Tuzlanskog lista stiglo je priopćenje u kojem opovrgavaju navode Dnevnog Avaza.

'Sarajevski dnevnik Avaz je dodjelu Plaketa Tuzlanskog lista iskoristio za još jednu demonstraciju mržnje prema Hrvatima i svemu što je hrvatsko. Tako je isfabricirao i aferu oko dodjele priznanja gospođi Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske na taj način što je kazao kako je priznanje dobila od sudionika seks- afere, gospodina Vahida Ibrišimovića koji je vlasnik lista', stoji u priopćenju kojeg potpisuje urednica Jasna Subotić

Istina je, navodi se, da se protiv Ibrišimovića ne vodi nijedan istražni niti kazneni postupak, kako od strane policije tako i od Tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

'Potvrđujemo da je gospodin Vahid Ibrišimović svjedok obrane na zamolbu gospodina Joze Banovića, potpredsjednika HDZ Soli i vlasnika Motela 'Jet star' protiv kojeg je pokrenuta istraga pred Kantonalnim tužiteljstvom. Gospodin Ibrišimović dok je bio predsjednik Uprave NK Sloboda iz Tuzle, je vodio nogometaše u taj objekat u karantenu, kao i svoje goste, te se zbog toga i našao na zamolbu Banovića u svojstvu svjedoka obrane', kaže se u priopćenju.

Iz Banskih dvora na upit Avaza da li je Kosor znala tko joj uručuje nagradu odgovorili su da 'Ured predsjednice Vlade RH nije imao niti ima saznanja da se protiv vlasnika Tuzlanskog lista i domaćina svečanosti vodi kazneni postupak'.