TAKO MI POWERPOINT POMOGAO!

Kosoričin skok u vlastita usta

01.06.2010 u 15:49

Bionic
Reading

Sve dok ovih dana nije postalo jasno da Vlada neće biti sposobna ispuniti obećanu mjeru gospodarskog oporavka - vraćanje svih proračunskih dugova do 1. lipnja - ni Jadranka Kosor ni njezini suradnici nisu spominjali da je 'došlo do greške u PowerPointu' i da to nije zadani datum. Taj je datum izbačen iz nekih dokumenata, a mi vam donosimo dokument koji je važio dok Kosor nije shvatila da je problem 'greška u PowerPointu'

Banski dvori danas, kad su im istekli svi rokovi, idu toliko daleko da nas sve uvjeravaju da tog 'nesretnog' 1. lipnja nije nikad ni bilo (!) u dokumentu zvanom Program gospodarskog oporavka - poglavlje 'Doprinos države oživljavanju gospodarstva'.

U poslijepodnevnom priopćenju iz Vlade napominje se da je u Planu provedbenih aktivnosti Programa gospodarskog oporavka, koji je dostupan na internetskom portalu Vlade, 'od samog početka navedeno da će Ministarstvo financija i druga mjerodavna državna tijela kontinuirano pratiti likvidnost i nadzor nad plaćanjima trgovačkih društava u većinskom vlasništvu RH'.

'Iz svega navedenog jasno je vidljivo da su netočne formulacije da je Vlada propustila poduzeti mjere koje su bile zadane do 1. lipnja 2010. godine, jer taj datum nikada nije bio naznačen', navodi se u priopćenju.

Doista, sporni datum je nestao iz nekih dokumenata dostupnih na internetskim stranicama Vlade, ali ne svih, i još uvijek ga možete pronaći OVDJE (str. 18.), na stranicama vlade Jadranke Kosor

Kad bismo i povjerovali Jadranki Kosor da je problem u 'grešci u PowerPointu', a ne pogaženom obećanju, postavlja se pitanje kako grešku nitko, pa ni premijerka, nije uočio ranije , odnosno bi li netko trebao dobiti otkaz ili biti smijenjen jer pogreška nije uočena više od mjesec dana - od 17. travnja do 24. svibnja.

Stranica 18. Programa gospodarskog oporavka, dostupnog na internetskim stranicama Vlade RH.