HDZ-OVCI NA KOMEMORACIJI BRODARCU

Kosoričin ministar Ivić nahvalio osumnjičenog za ratne zločine

14.07.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije odao je danas na komemorativnoj svečanosti u Sisku počast jučer u osječkoj bolnici preminulom umirovljenom generalu Đuri Brodarcu

U nazočnosti stranačkih kolega i suboraca na komemoraciji u Sisku od generala Brodarca prigodnim su se riječima oprostili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Šantek, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te potpredsjednik Hrvatskog sabora i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak.

Šantek je podsjetio na početke obrambenoga Domovinskog rata na području Siska i Banovine te naglasio nemjerljiv doprinos generala Brodarca u obrani tih područja. 'General Brodarac umro je nevin, na žalost, daleko od kuće pripremajući se za još jednu bitku - obranu svoje časti i časti Domovinskoga rata', kazao je Šantek.

Ministar Tomislav Ivić ustvrdio je da je general Brodarac bio pravi i istinski branitelj. 'Možemo biti ponosni što smo bili prijatelji, poznanici i suborci časnu čovjeku, generalu pobjedničke vojske', rekao je Ivić.

'Suradnja s Đurom Brodarcem tijekom rata bila je izvrsna, bio mi je jedan od najboljih načelnika, uvijek na radnom mjestu, nikad u skloništu, pa čak i kad je Sisak najžešće napadan', rekao je danas na komemoraciji potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak.

Đuro Brodarac bit će pokopan u petak, 15. srpnja, u 17 sati na središnjem groblju u Sisku. Brodarac je rođen 1. siječnja 1944. u Hrvatskom Selu pokraj Topuskog. Bio je saborski zastupnik, sisačko-moslavački župan i načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave.

S još dvojicom osumnjičenika uhićen je pod sumnjom da su počinili ratni zločin na sisačkom području 1991. i 1992., a 24. lipnja im je određen jednomjesečan pritvor.