NAJVEĆA SINDIKALISTICA 'HRLI' U KAMENSKO

Kosor zna kako je to ne imati novac za račune

02.10.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da će se svakako susresti s radnicama Kamenskog, koje od srijede štrajkaju tražeći isplatu pet zaostalih plaća, da će im nastojati pomoći ali da vjeruje kako su i one svjesne da im vlada ne može isplatiti plaće

'Svakako ću se susresti s njima, ali nikako pod pritiskom. Duboko ih razumijem, jer znam što znači ne imati novac za račune, za kupiti hranu djeci ili za kupiti nešto najnužnije što svatko od nas treba. Osobno ću nastojati da nešto u okviru vlade učinimo, ali vlada ne može riješiti slučaj tako da isplati plaće', izjavila je Kosor na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje je prisustvovala obilježavanju Dana ružičaste vrpce, posvećenog prevenciji raka dojke.

'Za razliku od mnogih drugih ja se moram s kolegama u vladi brinuti o provedbi zakona jednako u odnosu na sve, a posebice prema onima koji duguju državnom proračunu', rekla je predsjednica vlade, koja zajedno s ministrima traži načine kako pomoći radnicama u štrajku.

Kazala je kako je dogovoreno da se radnicama isplati naknada putem centara za socijalnu skrb te da će nastojati u suradnji s ministrom pravosuđa u okviru njegovih ovlasti da se požuri sudski proces oko zahtjeva za pokretanje stečajnog postupka u toj tvornici.