FPZ ODBIO

Kosor žica počasni doktorat za Angelu Merkel

26.07.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor pokušava od hrvatskih fakulteta užicati počasni doktorat za njemačku premijerku Angelu Merkel, koja nam stiže u posjet u kolovozu. Prema pisanju tjednika Nacional, Fakultet političkih znanosti već je odbio takvu ponudu

Na Fakultetu političkih znanosti potvrdili su nam da je do njih, preko rektora Zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, stigla inicijativa Banskih dvora da se njemačkoj premijerki Angeli Merkel dodijeli počasni doktorat. Kažu, međutim, da nije točno da je stigao službeni zahtjev, kako piše Nacional, pa ga nisu službeno ni odbili.

'U konzultacijama Sveučilišta i Fakulteta zaključili smo da u predizborno vrijeme ne bi bilo dobro da sudjelujemo u nečem takvom. Naravno, izvan toga se dodjela počasnog doktorata gospođi Merkel jednom može ozbiljno razmotriti, jer ni u kojem slučaju nije riječ o osobi koja ne bi mogla nositi titulu počasnog doktora FPZ-a', ističu na Fakultetu političkih znanosti.

Kako inicijativa Jadranke Kosor nije zaživjela na Sveučilištu u Zagrebu jer se želi sačuvati predizborna autonomija Sveučilišta, Banski dvori pokušavaju dogovoriti počasni doktorat za Merkel s osječkim, odnosno zadarskim ili riječkim sveučilištem.