DJEVOJČICA SA ŽIGICAMA

Kosor: Virila sam u tuđe domove i plakala

01.10.2009 u 14:38

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u četvrtak se sastala sa studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji je i sama završila. U svojem predavanju otvorila im je dušu i prisjetila se studentskih dana. Priznala im je i da, iako nema tremu od javnih nastupa, za tom govornicom osjeća kako joj nije svejedno

ZAGREB - 'Znam kako se osjećate svi vi koji ste došli iz drugih krajeva Hrvatske. Iako sam bila odlikašica, nisam mogla dobiti dom i potucala sam se od nemila do nedraga po podstanarskim sobama. Bilo je teško i često puta propela sam se na prste i pokušala zaviriti u domove da vidim što se događa u njima. Viđala sam roditelje koji pomažu djeci, obitelji koje zajedno večeraju, a tada bih došla u svoju podstanarsku sobu i plakala. A nakon toga sam se primila knjige', rekla je Jadranka Kosor, izvještavaju 24sata.

Sa 16 godina premijerka je bila najmlađa dopisnica Večernjeg lista, a radila je i na Hrvatskom radiju. Brucošima je rekla da joj je žao što se nije posvetila pravu te da i dan danas kad joj je teško i treba donijeti tešku odluku, poput rebalansa proračuna, zna sanjati ispite.

'Najčešće sanjam da polažem Građansko procesno pravo. Za taj ispit sam se prijavljivala godinu dana i odustajala, a kad su mi javili da je profesor u Americi izašla sam na ispit. Otvorila su se vrata, a ja sam se sledila ugledavši profesora. Prva sam ušla unutra jer nije bilo pristojno pobjeći. Na kraju sam položila ispit za koji mi se činilo da je trajao vječno', rekla je Kosor. Studentima je poručila da uče od početka i dolaze na predavanja jer im je Pravni fakultet dobra podloga za brojne poslove u životu.

'Tijekom studiranja uživala sam, iako sam često učila noću s loncem kave, a onda bih se probudila u četiri sata s glavom u knjizi i sva zamrljana', prisjetila se Kosor.