PLAVI DIZEL SAMO KARTIČARIMA

Kosor u Vukovaru najavila veliko pospremanje

24.04.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor danas je sudjelujući na svečanoj sjednici u povodu 20. obljetnice osnutka vukovarskog HDZ-a poručila kako je sada, nakon što je predstavila gospodarske mjere za izlazak iz krize, na redu veliko pospremanje, da se s tim u vezi neće uplašiti, niti će ju itko impresionirati napadima

Kosor je najavila reviziju sustava korištenja plavog dizela koji će, kako je kazala od 1. srpnja biti moguće koristi samo kroz tzv. kartični sustav.

Prema njezinim riječima tim sustavom onemogućit će se zlouporaba korištenja plavog dizela. Kako je rekla, registriranih korisnika je oko 90 tisuća, dok prema procjenama plavi dizel u stvarnosti koristi čak 200 tisuća korisnika.

Također je najavila i korjenite promjene u mirovinskom sustavu. Kako je rekla, za mirovine se prikupi 20, nedostaje još 16, 17 a možda i više milijarda kuna godišnje te se zato mirovinski sustav morati reformirati. Vlada će učiniti sve kako mirovine ne bi kasnile, a novac potreban za njihovu isplatu osiguran na vrijeme, rekla je Kosor.

Hrvatska država nalazi se u prijelomnom i od Domovinskog rata najtežem gospodarskom trenutku u kojem moramo pokazati odlučnost, ali i osobnu hrabrost i političku odgovornost poručila je Kosor te pozvala sve političke stranke i oporbene da podrže vladin program izlaska iz gospodarske krize.

"Sada dolazi u Sabor niz zakona kojima ćemo razraditi mjere koje sam predstavila" kazala je ocjenivši za nju najvažnijim u ovom trenutku da je potporu njezinom programu pružio najveći dio stručne javnosti.